Feb. 14, 2017

Trip report: Kaldevasshytta in January

Det var en spent gjeng som møtte opp på togstasjonen i Bergen siste helgen i Januar. Yr meldte nemlig om sterk kuling og rufsete forhold til fjells. Været kunne vi ikke gjøre noe med, så for å sikre en vellykket helg ble det kjøpt inn kilovis med sjokolade, pølser, kjøtt, beiken, chillinøtter, potetgull, brownies, smågodt og i tillegg litervis med øl, vin og solo. Toget forlot perrongen og bak oss la vi byens behagelige bekvemmeligheter og satte kursen mot fjellets brutale enkelhet.
Når toget slynget seg opp Raundalen var himmelen blå og det var fortsatt et par timer igjen med sol. Turen opp til Kaldevasshytta ble derfor alt annet enn vi hadde forespeilet oss. Vi skled opp i solnedgangen, skyggene ble lengere og lengere og da de forsvant var vi fremme ved hytta. Vel fremme kunne vi fortære en fortreffelig pølsemiddag. Lørdagen var også fin, men lyset var flatt og snøen hard, så vi besluttet å legge turen over noen vann i stedet for å prøve å komme oss opp på en topp. Tilbake fra tur var det tid for middag. På menyen var det koteletter servert på en seng av beiken. Alle ble mette.
Søndagen våknet vi til kraftig vind, dårlig sikt og en behagelig duft av omtrent femhundreogtjueto nystekte pannekaker. Fulle av flesk og pannekaker suste vi ufrivillig fort ned tilbake til Upsete. På toget ble det servert brownies og en restefest av alt annet som var igjen.
Takk for alt!

På vei til Kaldevass
På vei til Kaldevass

Kaldevasshytta
Kaldevasshytta

En strabiøs ferd
En strabiøs ferd

Når tåka letter
Når tåka letter

Gjengen!
Gjengen!

Instagram

Mailing list

Subscribe to our mailing list to get information about all upcoming trips and events.

Become a member

Sign up to our mailing list to receive information about all trips and other arrangements or our club. More information on how to become a member and join trips is available here.